miércoles, 16 de marzo de 2016

DANIEL BUREN: A TIGER CANNOT CHANGE ITS STRIPES | EEN TRIPTIEK (1) Museumcultuur Strombeek/Gent

 Expo / Museumcultuur


Klik hier voor de publieksbrochure.
Klik hier voor Kameleon: 8 spelkaarten met doe- en denkopdrachten voor kinderen.

Parallel met de tentoonstelling in Bozar (Daniel Buren: Une Fresque 19.02-22.05.2016) van de in Parijs levende, Franse kunstenaar Daniel Buren (1938) - één van de invloedrijkste kunstenaars sedert de jaren zestig - presenteert Museumcultuur Strombeek/Gent een drieluik in nauw overleg met de kunstenaar waarin tal van facetten van zijn zeer ruime oeuvre zullen worden belicht op basis van zijn wereldberoemde strepenmotief van 8,7 cm. In DEEL 1 wordt aandacht besteed aan Daniel Burens invloeden en generatiegenoten, zoals wijlen Simon Hantaï,  Michel Parmentier en Jacques Villeglé, en zijn invloed (o.m. door zijn activiteiten als professor) op een jongere generatie, met Athina Ioannou en Krijn de Koning. Daniel Buren zelf realiseert een nieuw werk in situ dat centraal blijft staan gedurende de hele periode.

Extra muros: Athina Ioannou - Onze Kerk, dagelijks 7u-19u, Abdijkerk Grimbergen, Kerkplein 1850 Grimbergen
***

Museumcultuur Strombeek/ Gent 2013-2016

Sinds januari 2013 werkt Cultuurcentrum Strombeek structureel samen met S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Voor een periode van vier jaar zal het Cultuurcentrum onder de noemer Museumcultuur Strombeek/ Gent jaarlijks twee projecten realiseren (een drieluik in het voorjaar en een tweeluik in het najaar) waarin een bepaalde thematiek wordt uitgediept. Dit gebeurt aan de hand van de collectie van S.M.A.K., die bestaat uit meer dan 2.000 werken en een periode van pakweg zestig jaar omspant. De werken uit de collectie van S.M.A.K. worden aangevuld met werken uit privécollecties en nieuwe producties.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een unieke interregionale samenwerking met als doel een nieuw publiek in contact te brengen met de recente kunstgeschiedenis op basis van de rijke collectie van S.M.A.K.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een concept van Cultuurcentrum Strombeek. De uitwerking en organisatie vinden plaats in nauwe samenwerking met S.M.A.K. Gent.

*** 

PARALLEL:

19.02-22.05.2016 
DANIEL BUREN
UNE FRESQUE
BOZAR, BRUSSEL18/2 OPENING Daniel Buren: Une Fresque (inschrijven verplicht)
19/2 - 19:00 ARTIST TALK Daniel Buren 
Info & tickets: www.bozar.be

No hay comentarios:

Publicar un comentario


BLANCA ORAA MOYUA

Archivo del blog